Hopp til innhold

Kjøp Gilde-produkter etter utgått holdbarhetsdato!

Kjøp Gilde-produkter etter utgått holdbarhetsdato!

Holdbarhetsindikatoren Keep-it gjør det mulig å kjøpe fullgod mat til halv pris og samtidig kutte matsvinn.

Hørt om Keep-it?

Nortura har siden slutten av 2015 testet ut en ny og mer presis måte å måle holdbarhet på. Keep-it er en indikator som måler temperaturen på produktet, hele veien fra fabrikk og frem til tilberedning. På den måten kan indikatoren til enhver tid gi informasjon om den faktiske holdbarheten på produktet. Keep-it er festet på produktpakningen og viser fortløpende hvor mange dager som er igjen av holdbarheten.

– Da kan forbruker være sikker på ferskheten, trygg på når man kan spise produktet og den hjelper forbruker til å planlegge og unngå å kaste mat, forteller daglig leder i Keep-it, Kristen A. Hovland.

Selge mat etter utgått holdbarhetsdato?

Nortura og Rema 1000 skal nå, som kanskje første i verden, selge varer etter utgått holdbarhetsdato – så lenge Keep-it viser at produktet er holdbart i flere dager. Disse produktene vil selges med 50 prosent avslag og blir et tiltak for å redusere matsvinn i butikk. I første omgang vil dette gjelde produktene Gilde ekstra mør pepperbiff og Gilde ekstra mør strimlet biffkjøtt.

– Det å redusere matsvinn gjør vi best når vi gjør det sammen med andre. Målsetningen er at disse produktene kommer helt frem til forbruker, blir spist opp og at ingen ting blir kastet, sa Konsernsjef Arne Kristian Kolberg da han og Mat- og landbruksminister Jon Georg Dale besøkte Rema 1000.

Dale omtalte tiltaket som «enestående bra».

– Når forbrukerne kan tjene penger på å ikke kaste trygg mat, så tjener alle på det. Ingen kjøper mat for å kaste den. Et instrument som dette er en enkel, billig og utmerket måte å få ned matsvinnet på, sa ministeren til NTB.

Kontaktperson