Hopp til innhold

Årets ferske lam i butikk

Årets ferske lam i butikk

Høysesong for Norges nasjonalrett!

Foto: Phuong Luu/Nortura SA

I disse ukene rulles ferskt lammekjøtt inn i butikkene. Fårikål, lammekoteletter, lammelår i skiver og lammestek er blant det butikkene kan by på. På høsten er lammekjøttet på sitt beste - lammene har beitet på grønt gress og ville vekster i fjell og langs kysten gjennom sommeren, noe som gir det norske lammekjøttet dets unike smak.

På grunn av sesongens tidlige start har Nortura vært leveringsdyktig på lam tidligere enn vanlig i år, og Nortura er godt i rute med leveringer av lam i alskens stykningsdeler til de som måtte ønske det.  

- Kvaliteten på årets lam ser veldig bra ut og med passelig fettmengde, så forbrukerne kan forvente seg kvalitetslam fra Nortura også i år, sier fagsjef for småfe i Nortura, Finn Avdem.

I fjor gikk Gilde av med seieren i VGs årlige fårikåltest, og fikk terningkast seks med følgende jurybegrunnelse:

-Jevne og fristende stykker. Bra variasjon på stykningsdelene. Saftig kjøtt. Smaker mildt og veldig godt. Noe for hele familien. Testens beste fårikålkjøtt!

Og det er ingen grunn til at årets kjøtt ikke skal være av minst like god kvalitet! Hent inspirasjon til oppskrifter og spennende lammeretter på Gilde.no.